Despre Mine

Despre mine

Sunt născut la data 11/09/1966, în locul unde Dunărea asteaptă Oltul să îi bea apele, la Izbiceni. În 1972 a luat fiinţă Ansamblul de cântece şi dansuri, “Hora” din Izbiceni, unde am fost solist vocal şi instrumental.
În perioada 1973 – 1988 cu ansamblul “Hora” am participat la o serie de evenimente artistice, în cadrul cărora am obţinut următoarele premii :
– Festivalul “Cloşca cu puii de aur” – Buzău – Marele Premiu;
– Festivalul naţional “Scoica de aur” – Năvodari – Locul 1;
– Festivalul internaţional “Vrata Evropa” – Belgrad – Marele Premiu;
– Festivalul internaţional “La collina” – Italia – Marele Premiu.
Turneul naţional, cu spectacolul “Tudor Gheorghe şi copiii din Izbiceni”, în care am cântat împreună cu maestrul Tudor Gheorghe în toate spectacolele, din Craiova, Sibiu, Zalău, Baia Mare, Târgu Mureş, mi-a marcat întreaga viaţă.
În toţi acesti ani, de la terminarea liceului şi până acum am avut o serie de participari în diverse spectacole naţionale cât şi internaţionale.
Am întâlnit oameni din diverse medii de activitate, care mi-au schimbat viaţa. Printre aceştia îi amintesc pe: Gil Dobrică, Ilie Micolov, Gheorghe Turda, Hornet Iulian, Darius Valcov, şi alţii.
Cântecul popular l-am îndrăgit de copil, de la părinţii mei, iar dragostea de cântec m-a făcut să merg mai departe bătând ţara în lung şi în lat. Particip cu toată fiinţa mea la petrecerile prietenilor din întreaga ţară, prilejuite de onomastici, nunţi, botezuri, cu toate cântecele mele, cuprinzând toate zonele tării.
Cutreier în continuare ţara, dar mă opresc tot la zona mea, la vărsarea Oltului în Dunare, la Izbiceni – Romanaţi.
Mă implic în organizarea de evenimente culturale, sportive, educative, etc.
Viaţa mi-a dat neşansa să pierd oameni dragi mie, astfel că în memoria acestora şi pentru a aduce o mângâiere şi o speranţă în sufletele semenilor ce au trecut prin aceeaşi dramă ca mine, am susţinut şi concerte caritabile. Ţin să menţionez spectacolul organizat la Sala Palatului din Bucureşti………

Ştiri despre mine şi chitara mea găsiţi aici, pe site-ul www.ionpopa.ro, iar pentru relaţii suplimentare, imi puteţi scrie la adresa de e-mail: contact@ionpopa.ro